Raahen Seudussa julkaistut viimeaikaiset kirjoitukset energiapolitiikasta niin Mika Flöjtiltä kuin Reijo Härönojalta ovat herättäneet voimakkaasti keskustelua puolesta ja vastaan. Keskustelun syntyminen on erittäin hyvä asia, mutta en haluaisi nähdä asioita ihan näin mustavalkoiselta pohjalta.

Fljöt toi omassa kirjoituksessaan esille ydinvoiman ongelmia laajalti. Ongelmat ovat todellisia. Mutta toisaalta pitää pystyä ajattelemaan laajemmin niinkin, että toistaiseksi ei ole keksitty täysin ongelmatonta tapaa tuottaa energiaa. Uusiutuvissakin on omat haasteensa. Härönoja taas maalaili töpselien irti vetämistä seinästä. Mielestäni tähänkään ei ole tarvetta.

Meidän lähiaikojen iso haaste on ratkaista energiakysymyksen osalta, mitä voimme ilmastonmuutoksen torjumiseksi tehdä. Tarvitsemme laajan paletin eri energiatuotantomuotoja. Se, mitä tuohon Suomen palettiin tulevaisuudessa kuuluu, siitä pitäisi meidän pystyä nyt käymään avointa keskustelua, niin kansalaisten kuin asiantuntijoidenkin. Ilmastonmuutos on tosi, ja vakava asia, eikä sen ratkaisua edesauta, että maalaamme itsemme eri nurkkiin ja niistä poteroista sitten käymme toistemme kimppuun.

Suomi on selvinnyt hyvin vaikeista asioista. Tahdon uskoa, että tässäkin asiassa yhteinen ratkaisu on löydettävissä.

Seppo Sorvari (vihr.)
kansanedustajaehdokas, Raahe